Veido priežiūra namuose: 6 būtini žingsniai

Daugeliui žmonių žiūrėti į save veidrodyje reiškia susidurti su tiesa apie savo odą. Genetika neabejotinai veikia Jūsų odos išvaizdą ir tekstūrą, tačiau, neturėdami kasdienės odos priežiūros rutinos namuose, Jūs negalite maksimaliai išnaudoti viso turimo odos grožio potencialo. Ieškodami priežiūros patarimų savo odai, galite rasti daugybę informacijos bei didelį odos priežiūros produktų pasirinkimą. Tačiau, kaip žinoti, kokius veiksmus būtina atlikti ir kaip išsirinkti tinkamus produktus Jūsų odos tipui?

Jūsų odos priežiūros procesas yra nepaprastai asmeniškas ir greičiausiai teks imtis keletos įvairių bandymų ir patirti klaidų. Paprastai yra taikoma šešių žingsnių taisyklė, kuria pravartu naudotis norint sukurti veiksmingą veido odos priežiūros rutiną namuose.

 

1 žingsnis - veido valymas

Prausiklio naudojimas turėtų būti pirmasis bet kokios odos priežiūros žingsnis. Tai pats elementariausias, bet svarbiausias veiksmas, nepaisant amžiaus. Visą dieną Jūsų oda natūraliai susilies su nešvarumais ir aplinkos teršalais, kuriuos reikia pašalinti plaunant veidą. Būtinai nusiplaukite veidą ryte ir vakare ir nenaudokite per karšto vandens, nes tai kenkia odai ir prasčiau išvalo nešvarumus.

 

Koks veido prausiklis Jums tinkamiausias?

Esant tiek daug skirtingų valiklių tipų, galbūt nežinote, nuo ko pradėti. Kad būtų lengviau išsirinkti, pateikiame pagal skirtingus veido odos tipus rekomenduojamus prausiklius.

- Jautriai odai: aliejinis prausiklis. Aliejus sugeria aliejų ir šie valikliai puikiai tinka jautriai odai. Rinkitės aliejaus pagrindu pagamintą prausiklį, kuris nėra komedogeninis.

- Riebiai arba linkusiai į spuogus odai: putojantis prausiklis. Šio tipo valiklis sumaišytas su vandeniu virsta oriomis putomis. Tai padeda pašalinti nešvarumus ir riebalų perteklių iš Jūsų porų. Šios odos tipui rekomenduojame išbandyti putojantį NIP+FAB gelinį veido prausiklis Salicylic Fix Gel Cleanser, skirtą prižiūrėti į aknę linkusiai odai.

- Sausai, raudonai, į egzemą linkusiai odai: kreminis prausiklis. Šio tipo valikliuose paprastai yra tokių ingredientų kaip taukmedžio sviestas arba glicerinas, kad pašalintų nešvarumus ir drėkintų odą.

- Brandžiai odai: tirpstantis balzamas. Tirpstantys balzamai yra panašūs į tepalo konsistenciją ir įtrynus ant odos virsta skysčiu. Šie balzamai padeda pašalinti makiažą ir atkimšti poras.

- Visiems odos tipams: micelinis vanduo. Tai veido valiklis be muilo, kurio molekulės pritraukia nešvarumus nuo Jūsų odos. Skirtingai nuo kitų valiklių, Jums nereikės nuplauti ar nuvalyti micelinio vandens. BIODERMA SENSIBIO H2O micelinis vanduo švelniai valo odą ir visų tipų veido ir akių makiažą.

Be to, yra šveičiamųjų valiklių, kurie gali būti naudojami kartu su aukščiau išvardintais, kad padėtų nušveisti odą. Fiziniai šveitikliai pašalina negyvas odos ląsteles naudodami mažas daleles (pvz., cukrų, maltus kavos ir pan.), o cheminiai šveitikliai ištirpdo šias ląsteles kartu laikančius ryšius (glikolio rūgštis, salicilo rūgštis).

O kad valyti veidą būtų dar patogiau ir lengviau, prekės ženklas NIP+FAB sukūrė inovatyvius padelius kasdieniam naudojimui (NIP+FAB valomieji padeliai veidui Glycolic Fix Daily Cleansing).

 

Ką reiškia nekomedogeniškas?

Kalbant apie Jūsų veido valymo rutiną, galite išgirsti ar pamatyti žodį „nekomedogeniškas“ ir susimąstyti, ką jis reiškia. Šis terminas taikomas produktams, kurie neužkemša porų ir nesukelia spuogų. Ne komedogeniniai produktai neuždengia odos, neužblokuoja liaukų ir nedirgina folikulų. Įprasti komedogeniniai ingredientai yra kokosų aliejus ir kakavos sviestas.

 

2 žingsnis - tonizavimas

Kitas Jūsų veido odos priežiūros rutinos žingsnis po valiklio – naudoti toniką. Odos priežiūros tonikas padeda sutraukti poras ir sulėtinti odos senėjimą. Jis taip pat atkuria natūralų pH lygį ir išlygina odos tekstūrą.

Tradicinis būdas tepti odą toniku – prisotinti vatos diskelį ir švelniai patrinti veidą. Tačiau šis metodas nėra idealus, nes jis gali sukelti didesnį produkto suvartojimą. Vietoj to, apsvarstykite galimybę naudoti toniką švariomis rankomis. Daugumą tonikų galima naudoti ir ryte, ir vakare, tačiau naudokite pagal poreikį, atsižvelgdami į odos tipą.

 

Kaip naudoti veido toniką?

Šiandieninės tonikų formulės sukurtos taip, kad Jūsų odai suteiktų vertingų medžiagų ir padėtų kitiems odos priežiūros produktams įsigerti į odą. Nors veido tonikas nėra absoliučiai būtinas kasdienis žingsnis, tai gali būti lengvas būdas pridėti tam tikrą ingredientą ar du, kurių negaunate iš kitų produktų.

Renkantis toniką, reikėtų įsidėmėti keletą ingredientų:

- Vitaminai E ir C padeda kovoti su bet kokiu laisvųjų radikalų poveikiu, kurie, kaip žinoma, sendina odą.

- Rožių vanduo ir žalioji arbata puikiai tinka dirginimui ir paraudimui sumažinti, nes turi priešuždegiminį poveikį.

- Hialurono rūgštis padeda pagerinti hidrataciją ir putlinti odą, kad užpildytų smulkias raukšleles.

- Glikolio rūgštis geriausiai mažina matomus senėjimo požymius skatintama kolageno gamybą (statybinį odos elementą, suteikiantį jai putlios ir jaunatviškos išvaizdos). Taip pat glikolio rūgštis padeda padidinti hidratacijos lygį ir suteikia odai švytėjimo. NIP+FAB veido toniko Glycolic Fix Liquid Glow Extreme 6% sudėtyje rasite net 6% grynos glikolio rūgšties!

 

3 žingsnis - veido serumas

Trečias odos priežiūros žingsnis yra serumų naudojimas. Pagalvokite apie serumus kaip apie galingus odos sąjungininkus, kuriuose yra didelė naudingų ingredientų koncentracija. Yra įvairių tipų serumų, skirtų įvairioms odos problemoms gydyti. Net jei negydote konkrečių odos problemų, turėtumėte pasirinkti serumą, kad jūsų oda gautų sveiką antioksidantų dozę.

Štai keletas pagrindinių ingredientų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis serumą:

- Hialurono rūgštis sulaiko drėgmę ir pagerina odos barjerą.

- Vitaminas C suteikia odai šviesesnę išvaizdą ir sumažina tamsių dėmių atsiradimą bei apsaugo odą nuo žalingo aplinkos poveikio. Visą vitamino C naudą ir daugybę antioksidantų odai suteiks NIP+FAB veido serumas Vitamin C Serum Fix

- Retinolis, peptidai ir vitaminas B3 skatina kolageno gamybą, taip išvengiant odos suglebimo ar senėjimo. Turintiems brandžią odą, siūlome išbandyti NIP+FAB koncentruotą veido serumą Retinol Fix Booster.

- Niacinamidas ir koloidinė siera padeda nuraminti paraudimą ir sudirginimą.

 

4 žingsnis - drėkinimas kremu

Užtepę serumą, būtinai sudrėkinkite veidą kremu, tuo pačiu užfiksuodami serumo poveikį. Ar žinojote, kad su amžiumi jūsų oda natūraliai praranda gebėjimą išlaikyti drėgmę? Drėkinimas padeda suminkštinti odą bei užkirsti kelią vandens praradimui. Jei jums įdomu, kaip drėkinti veidą, visada darykite tai ryte ir vakare, o drėkinamąjį kremą turėtumėte naudoti ištisus metus. Šis žingsnis taip pat padeda papildyti natūralius odos aliejus, keramidus ir kitas svarbias medžiagas.

 

Kaip išsirinkti drėkinamąjį kremą?

Drėkinti veidą reikia nepriklausomai nuo odos tipo ar metų laiko. Žemiau apibūdinome geriausią kasdienį veido drėkinamąjį kremą skirtingiems odos tipams.

- Riebiai odai: drėkinamasis gelis. Geliniai drėkikliai dažniausiai yra pagaminti vandens pagrindu ir greitai įsigeria į odą jos neapsunkindami. Džiaukitės matine oda ištisą dieną su NIP+FAB veido kremu probleminei odai Teen Skin Fix Moisturiser.

- Kombinuotai arba normaliai odai: veido losjonas. Tai yra standartinį drėgmės lygį suteikianti priemonė, naudinga daugeliui odos tipų. Paprastai losjonas labiau drėkina nei gelis.

- Sausai odai: kremas. Kremai dažniausiai yra pagaminti aliejaus pagrindu ir yra tirštesni nei losjonai.

- Jautriai (bet nelinkusiai į spuogus) odai: veido balzamas. Balzamai yra sunkesnės tekstūros ir idealiai tinka itin sausai odai.

 

Kuo skiriasi dieniniai ir naktiniai kremai?

Yra dieniniai ir naktiniai veido kremai, skirti tepti tam tikru paros metu. Bet kokie kremai, kuriuos tepate ryte, paprastai apsaugo Jūsų odą nuo aplinkos veiksnių, su kuriais susidursite visą dieną, ir dažniausiai jie yra lengvos struktūros. Daugelyje dieninių kremų, be antioksidantų, yra ir SPF apsauga nuo saulės, pavyzdžiui, maitinamasis ir drėkinamasis NIP+FAB veido kremas Hydrate Nourishing SPF 30 Moisturiser.

Vietoj to, naktiniai kremai yra skirti ištaisyti žalą, kuri galėjo atsirasti per dieną, ir dažnai turi sudedamųjų dalių, tokių kaip retinolis, kad pagerintų ląstelių apykaitą. Naktiniai kremai taip pat padeda kovoti su tamsiomis dėmėmis ir papildo drėgmę, kuri natūraliai sumažėja per naktį. Puikiam grožio miegui rekomenduojame NIP+FAB naktinį veido kremą Retinol Fix Overnight Cream.

 

Paakių kremų reikšmė odai

Kada naudoti paakių kremą odos priežiūros rutinoje? Nors paakių kremai ne visada yra būtini, jie padeda išspręsti konkrečias problemas, tokias kaip hiperpigmentacija, patinimas ar sausumas. Kadangi oda aplink akis yra natūraliai plona ir švelni, svarbu pasirinkti paakių kremą, kuris atsižvelgtų į bet kokį galimą jautrumą. Jei po akimis atsirado uždegimas arba atsiranda maišeliai, rinkitės produktą, kuriame yra kofeino, peptidų ar hialurono rūgšties. Kitas ingredientas, kurio reikia ieškoti, yra retinolis (taip pat žinomas kaip vitaminas A), kuris padeda sumažinti tamsius ratilus, skatindamas kolageno gamybą. Naudojant akių zonos priežiūros priemonę su retinoliu - NIP+FAB paakių kremas Retinol Fix Eye Treatment, akys atrodys jaunatviškai.

 

5 žingsnis - apsauga nuo saulės

Vienas iš svarbiausių žingsnių kasdienėje veido priežiūros rutinoje yra naudoti apsaugos nuo saulės priemones. Apsauginį kremą nuo saulės veidui turėtumėte naudoti ištisus metus, net jei saulė nešviečia. Naudodami apsaugos nuo saulės priemones kiekvieną dieną, padedate išvengti smulkių linijų ir raukšlių susidarymo.

Apsauga nuo saulės taip pat naudinga gerinant tekstūros trūkumus ir laikui bėgant gali pagerinti Jūsų porų išvaizdą. Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – kremas nuo saulės gali padėti išvengti odos vėžio išsivystymo. Geriausias veido kremas nuo saulės turi integruotą plataus spektro aprėptį, o SPF yra ne mažesnis kaip 30.

 

Kokios sudėties kremą nuo saulės naudoti?

Kadangi yra tiek daug apsaugos nuo saulės priemonių, gali būti sunku išsirinkti, kokia sudėtis Jums tinkamiausia. Žemiau pateikiame du skirtingus pasirinkimus, kuriuos turėtumėte apsvarstyti.

Apsauginis kremas nuo saulės, pagamintas iš cheminių ingredientų, įskaitant oksibenzoną ir oktinoksatą, įsigeria į odą, kad apsaugotų nuo ultravioletinių spindulių padarytos žalos. Privalumai: lengvas, skaidrus ant odos, lengvai tepamas. Trūkumai: gali sukelti reakcijas ar sudirginimą, galimus sveikatos sutrikimus dėl sudedamųjų dalių, tokių kaip oksibenzonas.

Kitas pasirinkimas yra kremas nuo saulės, pagamintas iš tokių ingredientų kaip titano dioksidas ir cinko oksidas. Jie leika ant Jūsų odos paviršiaus, kad atspindėtų UV spindulius nuo galimos žalos. Privalumai: minimali dirginimo ar sveikatos problemų rizika. Trūkumai: gali palikti baltą arba pilką atspalvį ant odos paviršiaus.

 

Taisyklingas apsauginio kremo naudojimas

Nepriklausomai nuo pasirinkto kremo nuo saulės tipo, įsitikinkite, kad jį naudojate tinkamai. Idealiu atveju kremą nuo saulės pasitepkite maždaug 30 minučių prieš buvimą saulėje. Pakartotinai tepkite kas 2 valandas.

Jei naudojate susigeriantį kremą nuo saulės, turėtumėte tepti jį tiesiai ant švarios, nupraustos odos. Jei pasirenkate fizinio blokavimo tipo kremą, būtinai naudokite jį paskutinį savo odos priežiūros rutinoje, bet prieš darydami makiažą. Naudokite maždaug dviejų šaukštų dydžio produkto kiekį, kad padengtumėte veidą, kaklą ir kitas atviras kūno vietas.

 

6 žingsnis - besikartojančių problemų gydymas

Aknės gydymo produktai gali padėti išlaikyti skaisčią odą, jei esate linkę į pavienius spuogus. Paprastai jie atsiranda, kai jaučiatės ypač įsitempę arba turite daugiau rūpesčių nei įprastai.

Esant nuolatos besikartojantiems bėrimams, rekomenduojame investuoti į kokybišką aknės gydymą. Tai gali būti retekstūrizuojančių padelių, vakarinių gelių ar kitų spuogų gydymui skirtų priemonių, kurios pašalina spuogų atsiradimą ir apsaugo nuo spuogų atsiradimo ateityje. Jei turite užsispyrusių bėrimų, kurie, atrodo, nepranyks, kreipkitės į dermatologus dėl profesionalaus gydymo.

Salicilo rūgštis gali tapti pagrindiu pagalbininku kovojant su spuogeliais dėl savo šveičiamųjų ir porų valymo savybių. Cheminis šveitiklis iš beta hidroksi rūgščių (BHA) šeimos, padedantis ištirpinti ryšius, laikančius ląsteles kartu. Tai idealus ingredientas užsikimšusioms poroms, nes jis gali prasiskverbti pro odos riebalus ir sumažinti negyvų odos ląstelių susikaupimą porose. NIP+FAB veido kaukė su moliu Salicylic Fix Clay Mask valo užsikimšusias poras, pašalina sebumo perteklių, mažina išsiplėtusias poras ir pagerina bendrą odos išvaizdą.

 

Bendrieji odos priežiūros namuose patarimai

Jums tinkamos odos priežiūros rutinos atradimas gali užtrukti. Tai gali būti bandymų ir klaidų procesas, siekiant išsiaiškinti, koks produktų derinys yra veiksmingiausias Jūsų odos poreikiams.

Net jei dieną leidžiate namuose, vis tiek svarbu tinkamai prižiūrėti savo odą! 

- Dėvėkite SPF kiekvieną dieną, nes jis taip pat gali apsaugoti Jūsų odą nuo mėlynos šviesos, sklindančios iš elektronikos.

- Dažnai valykite pagalvės užvalkalą, kad pašalintumėte nešvarumus. Taip pat galite rinktis šilkinį pagalvės užvalkalą.

- Pabandykite miegoti ant nugaros, kad sumažintumėte raukšlių atsiradimo tikimybę.

- Gerai išsimiegokite, kad skatintumėte odos atsinaujinimą.

- Pasirūpinkite, kad patalpos, kuriuose praleidžiate daug laiko, visada būtų švarios.

- Naudokite oro drėkintuvus, kad išlaikytumėte tinkamą oro drėgmės lygį, pavyzdžiui, Nano Mist drėkintuvą.

 

Tinkamos veido priežiūros priemonės padės išsaugoti odą spindinčią ir nepriekaištingą. Su veido valikliais, prausikliais ir veido tonikais pašalinsite nešvarumus ir makiažo likučius nuo odos, taip pat ją sudrėkinsite ir pamaitinsite, kad oda atrodytų pasirūpinta prieš išeinant iš namų ar einant miegoti. Su veido šveitikliais, serumais ir veido koncentratais, sukurtais odai kondicionuoti, suteiksite savo odai atsinaujinimą ir gydymą, veidas įgaus nuostabią spalvą ir lygesnę tekstūrą.