Blakstienų laminavimas - ar verta ir ko tikėtis iš procedūros?

Ar Jums būna dienų, kai mėgstamiausio tušo ir blakstienų rietiklio tiesiog nepakanka? Kai Jums tikrai reikia papildomo efekto, kad atvertumėte akis ir blakstienos labiau užsiriestų? Tuomet galbūt laikas išbandyti blakstienų laminavimą – pusiau ilgalaikę procedūrą, kurios dėka blakstienos tampa vizualiai ilgesnės, tamsesnės ir riestesnės net iki aštuonių savaičių. Visa tai puikiai tinka toms, kurios bando pakeisti savo makiažo rutiną į mažiau priežiūros reikalaujančią (arba norint trumpam išsiskirti su blakstienų rietikliu).

 

Kas yra blakstienų laminavimas?

Po blakstienų laminavimo (rietimo) procedūros liksite pilnesnėmis, ilgesnėmis blakstienomis, kurios imituoja blakstienų rietiklio suteikiamą efektą. Pusiau nuolatinis rezultatas trunka savaites, o ne valandas, ir tai puikus sprendimas moterims, turinčioms natūraliai tiesias blakstienas arba visoms, kurios nori papildomo pakėlimo.

Blakstienų pakėlimui naudojama speciali laminavimo priemonė, kuri suardo blakstienų jungtis ir pakeičia jų formą, todėl plaukeliai atrodo labiau užriesti. Tikriausiai cheminės priemonės naudojimas šalia akių Jums skamba šiek tiek baugiai, bet blakstienų laminavimas yra visiškai saugus, jeigu einate pas licencijuotą profesionalą, arba esate baigusi blakstienų laminavimo kursus.

 

Kaip vyksta laminavimo procedūra?

Visas procesas yra gana paprastas (o kadangi jūsų akys užmerktos visą laiką, kai kurie žmonės netgi pilnai atsipalaiduoja). Blakstienų laminavimas yra gana pritaikomas – Jūs galite pasitarti su savo meistre, kad išsirinktumėte tinkamą riestumo lygį – viską pradėsite konsultuodamasi ir nusakydama savo blakstienų grožio tikslus. Kai detalės bus nuspręstos, laminavimo meistrė pirmiausia pritvirtins silikoninį padelį ant Jūsų akių vokų (tai padeda geriau ir nuosekliau užriesti blakstienas) su švelniais, laminavimui skirtais, klijais. Tada blakstienos šukuojamos ant padelio viršaus ir priklijuojamos tais pačiais klijais.

Po to meistrė atsargiai užteps pirmąją laminavimo priemonę prie Jūsų blakstienų šaknų, kad pradėtų formavimo procesą. Tada bus užteptas neutralizuojantis skystis, kuris padės sustiprinti rietimą, o paskutiniame žingsnyje blakstienos papildomos kondicionuojančia priemone (pavyzdžiui, keratinu), kuri suminkštins ir sustiprins plaukelius. Taip pat, jei pageidausite, procedūros metu blakstienos gali būti nudažytos ilgalaikias dažais, kad būtų tamsesnės. Galite tikėtis, kad procedūra truks nuo 45 minučių iki valandos, todėl būtinai dėvėkite ką nors patogaus.

 

Ar blakstienų laminavimas nekenkia blakstienoms?

Trumpas atsakymas: ne. Jums tereikia kreiptis į sertifikuotą meistrę, kuri tiksliai žino, ką daro. Įsitikinkite, kad specialistė turi tinkamą sertifikatą, perskaitykite atsiliepimus ir įsitikinkite, kad einate į švarią ir saugią studiją.

Blakstienų laminavimas sugadins blakstienas tik tuo atveju, jei laminavimo priemonės bus laikomos ant blakstienų per ilgai. Blakstienų rietimas taip pat gali pakenkti Jūsų blakstienoms, jei nuspręsite procedūrą pakartoti per anksti, o tai reiškia, kad turite laukti visas keturias savaites arba rizikuosite pažeisti blakstienas. Taip pat svarbu, kad blakstienos būtų stiprios ir sveikos tarp procedūrų – rekomenduojame vieną ar du kartus per dieną naudoti blakstienų serumą, kuris padės drėkinti ir sustiprinti natūralius plaukelius.

 

Kiek ilgai išsilaiko efektas?

Blakstienų rietimas paprastai išlieka nuo keturių iki aštuonių savaičių, tačiau tiksli trukmė priklauso nuo Jūsų gyvenimo būdo. Jei esate labai aktyvi, daug sportuojanti ar dažnai būnate karštame ore, galite pastebėti, kad procedūros rezultatas išblės šiek tiek greičiau. Štai kodėl nebloga mintis užsisakyti specialisto konsultaciją prieš bandant blakstienų laminavimą – jis galės patarti apie galimybes ir suteiks realius lūkesčius, ko galite tikėtis iš blakstienų rietimo.

 

Kaip rūpintis blakstienomis pro procedūros?

Teisingai pasirūpinti riestomis blakstienomis gana paprasta – tereikia atsiminti keletą dalykų. Svarbiausios taisyklės, kurių reikia laikytis, yra visiškai sausos blakstienos, akių makiažo atsisakymas ir miegojimas ant nugaros pirmąsias 24 valandas po procedūros. Kai po pirmųjų 24 valandų grįšite į įprastą veiklą, atminkite, kad dėl vandens ir drėgmės laminavimo efektas gali išblėsti šiek tiek greičiau nei įprastai, todėl taip pat būkite atidi mankštindamasi, plaukdama ir pan.

 

Ar galima tepti blakstienų tušą po laminavimo?

Skirtingai nei blakstienų priauginime, Jums nereikia vengti akių makiažo esant ilgalaikiam rietimui. Taigi, jei norite pastorinti, pailginti ar paryškinti blakstienas, tikrai galite jaustis ramiai sluoksniuodama mėgstamą tušą. Svarbu palaukti mažiausiai 24–48 valandas po procedūros, prieš vėl pradedant naudoti blakstienų tušą, ir pasirinkti tik tokias formules, kurios nėra atsparios vandeniui. Geriausia naudoti tušus, kuriuose gausu baltymų ir kurie pagaminti iš kondicionuojančių ingredientų, tokių kaip augalinės medžiagos.

 

Ar blakstienų laminavimas yra saugus?

Blakstienų pakėlimas dažniausiai yra saugus daugumai žmonių, tačiau svarbu, kad procedūrą atliktų sertifikuotas specialistas. Atminkite: blakstienų laminavimas apima chemines medžiagas, todėl visada geriausia būti atsargiems ir įsitikinti, kad esate gerose rankose prieš užsisakant bet kokią procedūrą - Jūsų sveikata ir saugumas yra svarbesni nei sutaupyti pinigai. Ir prieš pradėdama ieškoti „pasidaryk pats“ blakstienų laminavimo, gerai pagalvokite. Tai tikrai nėra procedūra, kurią turėtumėte išbandyti namuose, jeigu nebaigėte specialių kursų.

 

Ar visi be išimties gali laminuotis blakstienas?

Dauguma žmonių yra tinkami kandidatai blakstienų pakėlimui, tačiau tai nėra rekomenduojama nė vienai nėščiajai. Jei esate nėščia, prieš užsisakydama vizitą pasitarkite su savo gydytoju. Tos, kurios serga odos ligomis, tokiomis kaip blefaritas, egzema, psoriazė ir konjunktyvitas, paprastai turėtų nesinaudoti blakstienų laminavimu, nes cheminės priemonės gali sudirginti.

Dar vienas dalykas: jei sergate akių ligomis, pvz., katarakta, glaukoma ar sausų akių sindromu, arba neseniai turėjote akių operaciją, pirmiausia pasitarkite su medicinos specialistu, kad įsitikintumėte, jog viskas gerai.

 

 

Jei idėja turėti tobulai riestas blakstienas keturias–šešias savaites atrodo kaip kažkas, kas Jums be galo patiktų, tikrai galite pradėti ieškoti sertifikuotos meistrės, kuri galėtų su jumis pasikalbėti apie blakstienų laminavimą. Pusiau ilgalaikė procedūra yra puikus pasirinkimas toms, kurios nori skirti šiek tiek mažiau laiko savo makiažo rutinai.