Ką turite žinoti apie plaukelių šalinimą vašku?

Depiliacija vašku reikalauja ištvermės. Tai nėra pati maloniausia patirtis, tačiau daugumai iš mūsų grožio idealų siekimas niekada nebuvo malonus. Kaip ir siekiant vasariško kūno (sportiško, liekno), taip ir depiliacija vašku reikalauja šiek tiek daugiau ištvermės. Ką reikėtų žinoti apie depiliaciją vašku?

 

Plaukelių šalinimas vašku

Jei manote, kad depiliacija vašku prasideda ir baigiasi uždėta ir nuplėšta juostele, klystate. Na, visa tai yra proceso dalis, tačiau reikia žinoti kur kas daugiau.

 

Kokios rūšies vaškas naudojamas?

Svarbu žinoti, kokios rūšies vaškas yra naudojamas. Juk kalbame apie jūsų odą. 

 

Minkštas vaškas

Minkštas vaškas, arba geriau žinomas kaip juostelinis vaškas, yra plonesnis ir paprastai toks, kurį šildote. Šio tipo vaškas puikiai tinka plaukeliams, kurie auga viena kryptimi, didesniems plotams (kojų, nugaros ar rankų) ir minkštesniems, plonesniems bei trumpesniems plaukeliams. Tam rekomenduojame išbandyti minkštą SIBEL depiliacinį vašką LIPOSOLUBLE.

 

Kietasis vaškas

Šis vaškas yra nepriklausomas. Jam nereikia juostelių ar audinių, kad pašalintume plaukelius. Pašildytas jis tepamas ant depiliuojamos zonos ir kietai išdžiūsta. Tai puikus pasirinkimas jautrioms vietoms, nes jis neprisitvirtina prie odos, o tik prie plaukelių, todėl idealiai tinka tiems, kurie turi jautrią odą. Itin patogu naudoti ir užtepti vašką kesetėje.

 

Vaisių vaškas

Vaisių vaške dažnai būna daug maistingųjų medžiagų ir vitaminų, todėl jis idealiai tinka tiems, kurių oda jautri ir kuriems reikėtų papildomo maitinimo. Šis vaškas gali būti šiek tiek brangesnis, bet jei esate linkę į odos problemų paūmėjimus, papildomos išlaidos bus vertos rezultato. Jautriai odai puikiai tiks RO.IAL vaškas kasetėje GOJI BERRIES.

 

Šokoladinis vaškas

Šokoladinis vaškas: tai vitaminų, migdolų aliejaus, sojų pupelių aliejaus ir glicerino derinys. Priežastis, kodėl šis vaškas taip giriamas, yra ta, kad dėl šių aliejų ir vitaminų mišinio depiliacijos vašku patirtis tampa malonesnė. Įsitikinkite patys, naudodami Sibel depiliacinį vašką granulėmis CHOCO.

 

Cukraus pasta

Cukraus pasta gaminama iš cukraus, citrinos ir karšto vandens. Ji tinka visų tipų odai, nes pagaminta iš natūralių produktų. Cukraus pasta geriau tinka šiek tiek ilgesniems ir paklusnesniems plaukeliams.

 

Penkios vaško rūšys:

Minkštas vaškas: paprastai plonesnis ir komplektuojamas su juostelėmis. Geras pasirinkimas didesniems plotams.

Kietasis vaškas: Džiūsta kietai, jam nereikia juostelių. Puikiai tinka jautrioms sritims, pavyzdžiui, bikinio linijai.

Vaisių vaškas: Kietas vaškas su papildomomis maistinėmis medžiagomis.

Šokoladinis vaškas: vaške yra papildomi aliejai, kurie padeda sumažinti su vašku susijusį nedidelį skausmą. Be to, sudėtyje yra šokolado!

Cukraus vaškas: gaminamas iš cukraus, citrinos ir karšto vandens. Natūralus ir geriausiai tinka silpnesniems, ilgesniems plaukams.

Per kiek laiko plaukai ataugs?

Depiliacija vašku žavi tuo, kad rezultatą matome ilgai, nes plaukai išraunami nuo šaknų. Po pirmosios depiliacijos vašku, tikėtina, kitai procedūrai užsiregistruosite po 3-6 savaičių. Tai priklauso nuo depiliuojamos srities, kiek laiko depiliuojatės vašku ir kaip greitai auga jūsų plaukai. Norėdami atitolinti sekantį plaukų šalinimą ir džiaugtis glotnia oda ilgiau, galite naudoti XANITALIA losjoną lėtinantį plaukų augimą.

Plaukelių augimas yra nepastovus ir priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant šalinamo sritį. Pavyzdžiui, bikinio srities ir pažastų plaukeliai auga greičiau nei rankų ir kojų.

 

Kokios yra skirtingos depiliacijos vašku rūšys?

Štai keletas populiariausių vaško rūšių moterims ir vyrams.

- Depiliacija vašku moterims
- Bikinio zona
- Antakiai
- Kojos
- Pažastys
- Depiliacija vašku vyrams
- Nugara ir pečiai
- Krūtinė ir pilvas

Jei norite depiliuotis kitas zonas, nesijaudinkite. Pasitarkite su savo grožio specialistu. Patikėkite jais, kai sako, kad jie jau visko yra matę!

 

Kaip pasiruošti depiliacijai vašku

Paauginkite plaukelius. Turite turėti pakankamo ilgio plaukelius, kad vaškas galėtų sukibti, t. y. maždaug ryžio grūdo ilgio.

Atlikite testinį depiliavimą mažame odos plote. Jei niekada anksčiau neturėjote depiliacijos vašku procedūros arba depiliuojate naują sritį, prieš tai būtinai pasidarykite bandomąjį depiliavimą nedideliame odos plote, kad pamatytumėte, kaip reaguoja jūsų oda. Esant abejonėms ar odos problemoms visada naudinga pasikonsultuoti su dermatologu.

Pasikalbėkite su grožio specialistu. Papasakokite apie odos problemas, turėtas alergines reakcijas. Taip užtikrinsite, kad specialistas atliks savo darbą ir jūsų oda procedūros metu nenukentės.

Prieš procedūrą oda turi būti švari, kad vaškui sukibti su plaukeliais būtų paprasčiau. Pasistenkite nusiprausti duše likus ne daugiau nei 24 valandoms iki vizito. Prausimasis po dušu likus 30 minučių iki depiliacijos vašku gali padėti šiek tiek sumažinti skausmą, nes atsiveria poros.

Nušveiskite odą dieną prieš depiliaciją. Jei tarp procedūrų atliksite šveitimą, pašalinsite negyvą odą ir leisite minkštiems plaukeliams prasiskverbti į paviršių, depiliacija bus kur kas efektyvesnė. Odą šveisti reikėtų dieną prieš procedūrą, o ne procedūros atlikimo dieną ar iškart po procedūros. Antraip rizikuojate sudirginti odą. Negyvas ląsteles nuo odos švelniai, bet efektingai panaikins RO.IAL SENSEI kūno šveitiklis.

Moterims rekomenduotina vengti depiliacijos vašku prieš mėnesines, ypač, jei pasireiškia PMS simptomai. Šiuo metu galite būti jautresnės skausmui.

 

Kokie yra depiliacijos vašku privalumai

Yra daugelis priežasčių, kodėl depiliacija vašku yra naudinga. Antraip, kodėl žmonės kentėtų skausmą, jei šis metodas neduotų puikių rezultatų? Tikėtini privalumai:

- Mažiau plaukelių ilgesnį laikotarpį: maždaug 4 savaites galėsite džiaugtis oda be plaukelių. Palyginti su skutimu ar bet kokia kita plaukų šalinimo forma, kai pašalinama tik matoma plaukelių dalis, vašku plaukelius šaliname nuo šaknų.

- Nėra randų atsiradimo tikimybės: jokių įrėžimų ar įpjovimų, todėl esate apsaugoti nuo randų ant švelnios odos.

- Bėrimą palikite praeityje: nors skutimas irgi nebūtinai reiškia bėrimus, tačiau yra žmonių, kurių oda yra labiau linkusi į bėrimą po skutimo. Depiliacija vašu ženkliai sumažins bėrimų tikimybę.

- Pasakykite "bon voyage" šiurkštiems plaukeliams: kai kuriems depiliacija vašku gali skatinanti švelnesnių ir plonesnių plaukelių ataugimą. Plaukų folikulai depiliacijos metu yra traumuojami, todėl plaukeliai gali nebeataugti tokie, kaip anksčiau.

- Jūsų odos tekstūra pagerės: jei laikysitės odos priežiūros po depiliacijos rekomendacijų, nustebsite, kaip kokia glotni bus jūsų oda.

 

Ar depiliuojant vašku skauda?

Meluotume, jei sakytume "ne". Procedūros metu plaukeliai raunami iš šaknų ir raudami ne po vieną. Taigi, taip, šiek tiek skauda. Tačiau tai priklauso nuo depiliuojamos zonos, kiek laiko jūs jau naudojatės depiliavimo vašku paslauga, plaukelių tipo, odos problemų.

Jei kreipiatės į profesionalą, jis pasirūpins papildomu atsargumu, naudos tinkamą vašką ir užtikrins kuo malonesnę patirtį. Taip pat, jei svajojate patys tapti ekspertu, kviečiame atvykti į depiliacijos vašku kursus. Tuomet galėsite tobulai atlikti plaukelių šalinimą ne tik sau, bet ir kitam žmogui.

Odos priežiūra po depiliacijos vašku

Jei rezultatą norite matyti kuo ilgiau ar nesudirginti odos iškart po procedūros, siūlome laikytis šių rekomendacijų:

- Laikykite vonią šiltą arba drungną.

- Neikite į sauną, SPA, masažus ar garines pirtis iškart po procedūros

- Nesideginkite pirmas kelias dienas.

- Per didelis prakaitavimas nuo fizinio krūvio gali sukelti bėrimus. Todėl dienai ar dviem pakabinkite sportbačius ant vinies arba šiek tiek sumažinkite krūvį.

- Bent 24 valandas palaikykite vėsą vilkėdami laisvus ir patogius drabužius.

- Naudokite tik natūralius produktus arba vaško depiliacijos specialisto rekomenduotus. Galite naudoti specialius produktus po depiliacijos, pvz., XANITALIA podepiliacinį eukaliptų kvapo aliejų.

- Tarp procedūrų drėkinkite odą.