Šilkinės plaukų gumytės ir jų nauda plaukams

Išpopuliarėjęs Kinijoje prieš tūkstančius metų dėl savo išskirtinės kokybės, Mulberry (šilkmedžio) šilkas kilęs iš Morus Alba medžio. Ši medžiaga, garsėjanti nuostabiai švelniu pojūčiu ir nauda Jūsų plaukams, naudojama visame pasaulyje – nuo šilko pagalvės užvalkalo ir patalynės iki stilingų aksesuarų - šilkinių plaukų gumyčių. Mulberry šilkas taip pat žinomas dėl savo nepakartojamo minkštumo – jo šilko siūlai yra lygūs, tvirti ir vienodos spalvos, todėl tai yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie ieško prabangios medžiagos gaminių.

Lygesnis ir stipresnis už bet kurį kitą šilką pasaulyje, patvarumu, legvumu ir kokybe garsėjantis Mulberry šilkas gali sugerti iki trečdalio savo svorio dydžio drėgmės ir išlikti sausas. Dėl šios priežasties jis neskleidžia kvapo, kai drėgnas, ir jo nereikia palikti ilgai džiūti, todėl jį gana lengva prižiūrėti. Be to, šis šilkas yra nuostabus. Nesvarbu, ar miegate ant Mulberry šilko pagalvės užvalkalo, ar nešiojate dailią šilkinė gumytę šventėje, jausitės nepakartojamai žavingai.

Bet iš ko pagamintas šilkmedžio šilkas? Mulberry šilkas pagamintas iš kandžių Bombyx mori kokonų. Prieš metamorfozę vikšras maitinasi tik baltuoju šilkmedžio lapu – tai viena iš priežasčių, kodėl šis šilkas yra žinomas dėl savo nepriekaištingos kokybės.

 

Kuo skiriasi Mulberry šilkas nuo įprasto šilko?

Jums gali kilti klausimas, kuo šilkmedžio šilkas skiriasi nuo įprasto šilko. Kartais vadinamas „šilko karaliumi“, yra daugybė priežasčių, kodėl Mulberry šilkas išsiskiria iš minios. Štai keletas veiksnių, kurie tiksliai nusako skirtumus tarp Mulberry šilko ir paprasto šilko:

Vienodumas – kadangi Bombyx mori kandys minta tik baltais šilkmedžio lapais, gaminamos sruogos yra ilgesnės ir rafinuotesnės. Kitas šilkas yra pagamintas iš trumpesnių pluoštų, dėl kurių gali atsirasti medžiagų anomalijų.

Spalva – Mulberry šilkas visada yra grynos baltos spalvos be jokių išimčių, todėl tolygiai nusidažo bei atrodo tobulai ir be dažų.

Tekstūra – kitų rūšių šilkas paprastai būna šiurkštesnis liesti, o šilkmedžio šilkas yra labai minkštas ir švelnus.

Kaina – dėl aukščiausios kokybės Mulberry šilko kaina yra brangesnė nei įprastų rūšių šilko.

Kvapas – nuostabi savybė, kuri išskiria šilkmedžio šilką iš kitų, yra tai, kad jis neturi jokio kvapo.

Hipoalerginis ir antibakterinis – idealiai tinka alergiškiems žmonėms, Mulberry šilkas yra hipoalergiškas ir puikus pasirinkimas turintiems jautrią odą. Šiame šilke iš tikrųjų yra natūralaus baltymo sericino, kuris sumažina alerginės reakcijos riziką.

 

Ką reiškia šilko momai?

Momas [mom-ee] yra japonų kalbos žodis, naudojamas kaip tikro šilko svorio matavimo vienetas. Vienas momas prilygsta maždaug 4,340 gramų kvadratiniam metrui. Aštuonių momų audiniai sveria apie 35 gramus kvadratiniam metrui. Kuo daugiau momų, tuo audinio pynimas bus sunkesnis ir tankesnis. Šilko gamybos proceso metu šilko gamykla reguliuos šilko siūlų tankį ir verpalų skaičių, kad kontroliuotų audinio svorį arba momus. Pavyzdžiui, naudojant 30 momų pagalvės užvalkalą, šilko pluoštų ataudai ir metmenys yra supinti arčiau vienas kito, nei tai būtų 19 momų pagalvės užvalkale. Aukštesių momų šilko audiniai taip pat gaminami iš storesnių verpalų. Tokiu būdu momai yra panašūs į siūlų skaičių, kuris dažniausiai naudojamas medvilninių lakštų pynimui matuoti.

100% gryno šilko gaminiai su didesniu momų skaičiumi yra aukščiausios kokybės. Kaip ir didesnio siūlų skaičiaus medvilniniai gaminiai, šilkiniai su daugiau momų bus sunkesni, minkštesni ir patvaresni. Didesnis momų skaičius reiškia, kad naudojama daugiau šilko.

Šilkinių plaukų gumyčių privalumai

Apsauga nuo plaukų vėlimosi ir pažeidimų

Tipiškos elastinės arba guminės plaukų gumytes prilimpa prie Jūsų plaukų kaip klijai. Taip – jos mažo dydžio, bet gali palikti tiek daug žalos. Medžiaga, sudaryta iš įprastų plaukų gumyčių, sukelia trintį, kenkia plaukams ir gali padidintį vėlimąsi bei išsausėjimą. Kas to nori?

Viena pastebimiausių šilko gumyčių savybių yra jų medžiagos minkštumas ir glotnumas. Šilkas yra natūraliai hipoalergiškas ir pralaidus orui. Tai gryna, autentiška medžiaga, pagaminta be jokių cheminių priedų. Tai geriausias natūralus pluoštas, kokią tik galite turėti plaukų aksesuarams. Taigi, jei norite išlaikyti puikią išvaizdą visą dieną, verčiau čiupkite šilkines gumytes vietoje įprastų.

 

Mažiau plaukų slinkimo

Jei jums niekada anksčiau nebuvo traukiamos iš plaukų guminės gumytės, tikro skausmo dar nepatyrėte. Šios plaukų gumytės yra neįtikėtinai pigios ir prieinamos, tačiau netvarios ir skausmingos. Tai verčia suabejoti, ar sutaupytos išlaidos yra vertos kentėjimo, kai plaukai tempiami, praleidžiate visą amžinybę atpainiodami sruogas ir tuo pačiu netgi prarandate plaukų.

Šilko plaukų aksesuarai netraukia ir netampa jūsų plaukų. Galite grakščiai nuimti gumytes ir neišrausite nei vieno plaukelio. Jeigu domitės sveikų plaukų priežiūra, būtina turėti tinkamus įrankius ir aksesuarus. Šilko gumytės yra tvarios. Gera tau ir aplinkai. Ir jos yra daug atlaidesnės plaukams. Išsaugokite savo nuostabią šukuoseną nuo plaukų praradimų ir lesikite šilkui pasirūpinti Jūsų sruogomis.

 

Šukuosenos išlaikymas (net tada, kai miegate!)

Devėti šilkines plaukų gumytes miegant – tai puikus būdas išlaikyti garbanas per naktį ir laikyti plaukus toliau nuo veido. Jums patiks šilkiniai aksesuarai, jei nemėgstate ilgai darytis šukuosenos ryte. Šilkinės gumytės leis Jums šiek tiek pamiegoti, ir nereikės jaudintis, kaip Jūsų plaukai atrodys kitą dieną. Tiesiog pasidarykite įprastą šukuoseną prieš eidami miegoti ir leiskite šilkui viską saugiai laikyti vietoje. Kas nenorėtų 8 valandų grožio miego?

 

Apsauga nuo galvos skausmo

Jei manote, kad mažos elastinės plaukų gumytės yra nekenksmingos, galbūt norėsite tai persvarstyti. Arklio uodegos šukuosenos sukeliamas galvos skausmas yra stebėtinai dažnas. Tiesą sakant, gali būti pernelyg įprastas, tad jūs to visiškai nepastebite. Nuolat keliant plaukus į uodegą ar kuoduką, paprastas galvos skausmas gali net peraugti į migreną – viskas dėl tų mažų plaukų gumyčių.

Šilkinės gumytės yra švelnesnės ir labiau paminkštintos, bei saugesnės galvai ir plaukams. Ir jos sukuria nuostabią šukuoseną akimirksniu. Keletas apsukimų aplink uodegą, ir Jūs tiesiog mėgausitės savo išvaizda ir prabangiu stiliumi.

 

Klasikinė išvaizda

Šilko gumytės leidžia atrodyti puošniai ir tuo pačiu metu nesuvaržytai. Tai smagiai suteikia klasikinį vaizdą. Be to, yra tiek daug spalvų derinių ir dydžių, kuriuos galite pasirinkti, kad priderintumėte prie savo aprangos. Apibendrinant galima teigti, kad šilkinės plaukų gumytės yra gražios, žavios ir praktiškos – puikiai tinka bet kuriai šiuolaikinei moteriai iš įvairių gyvenimo sričių.

Kaip pasirinkti tinkamą šilko gumytės dydį?

Didelis (Oversized)

Rekomenduojama storesniems ir vidutinio ilgio plaukams. Tačiau oversized gumytės taip pat tinka tiems, kurie turi plonesnius plaukus, nes iš tikrųjų sukuria pilnesnės išvaizdos iliuziją. Labai gerai atrodo su kuodeliu ar uodegėle!

 

Klasikinis

Įprasto dydžio, tinkantis visų tipų plaukams. Nešioti kasdien ir bet kokiai progai. Labai gerai atrodo prie bet kokios šukuosenos, ypač su kuodeliu!

 

Mažas (Mini)

Labiau rekomenduojama plonesniems ir trumpesniems plaukams, bet taip pat sėkmingai galima nešioti turint storus ar ilgus plaukus.

 

Šilkinės plaukų gumytės neapsiriboja Jūsų išvaizdos gražinimu. Grynas Mulberry šilkas turi lygią ir minkštą tekstūrą, kuri yra švelni liesti ir saugi plaukams. Jis madingai sutvarko plaukus, nepalikdamas įlenkimų ir neskatindamas vėlimosi. Jis taip pat apsaugo nuo plaukų slinkimo, nes gumytė švelniai išslysta iš plaukų traukiama ir nepeša sruogų. Dėl savo minkštumo, šilkinės gumytės yra lengvai dėvimos ir lengvai nuimamos. Jas taip pat gana lengva plauti. Daugiau galvos neskaudės. Ir daugiau jokių plaukų įlenkimų... Taip – dėl šilko gumyčių privalumų investuoti į jas tikrai verta.