Permanentinis makiažas: pliusai ir minusai

Permanentinis makiažas tapo itin populiarus pastaruoju metu dėl savo puikių rezultatų. Jei Jūs taip pat svarstote galimybę pasidaryti ilgalaikį makiažą, svarbu gerai apgalvoti šį sprendimą. Nors ši grožio procedūra gali padėti sutaupyti daug laiko ir padidinti pasitikėjimą savimi, ilgalaikis makiažas išsilaiko porą metų, o jį pasidarius gali būti ne visada lengva greitai pašalinti.

Taigi, jei norite pasidaryti permanentinį antakių, akių vokų ar lūpų makiažą, peržiūrėkite mūsų paruoštą ilgalaikio makiažo privalumų ir trūkumų sąrašą.

 

Dvi permanentinio makiažo pusės

Tai, kad ilgalaikis makiažas yra nuolatinis, gali būti ir palaima ir prakeiksmas. Žinoma, didžiausias šios procedūros privalumas yra tai, kad nereikia papildomai naudoti įprasto makiažo. Bet ką daryti, jei tam tikru momentu persigalvosite ir nuspręsite, kad daugiau to nenorite? Tokiu atveju vienintelė Jūsų pasirinkimo galimybė yra šalinimas namuose naudojant chemines priemones arba brangus profesionalus šalinimas, kuris gali užtrukti keletą seansų, atsižvelgiant į reikiamą pašalinti pigmento kiekį.

Nors permanentinis makiažas paprastai yra neinvazinis, o odos pažeidimo rizika yra minimali, visada išlieka infekcijos ar alerginės reakcijos galimybė, todėl visada kreipkitės į apmokytą, sertifikuotą meistrą, kuris užtikrins Jūsų saugumą ir sveikatą bei paprašykite alergijos testo prieš procedūrą.

 

Ilgalaikis akių makiažas

Permanentinis akių makiažas iš tikrųjų yra permanentinis akių pravedimas, kurį galima padaryti keliais stiliais. Ilgalaikio akių pravedimo poveikis išlieka iki 3 metų.

 

Privalumai

- Akių pieštuko ar eyeliner pravedimo kasdienis naudojimas gali užtrukti ir erzinti. Kad ir kurią priemonę pasirinktumėte, visada bus dienų, kai ji tiesiog atsisakys bendradarbiauti. Jei neturite tobulai tvirtos rankos, tai gali būti košmaras. Permanentinis akių pravedimas yra puikus pakaitalas – nebebus blogų akių pieštukų dienų ir daugiau jokių meškėno akių!

- Permanentinis akių pravedimas niekada neišsiteps, kai netyčia patrinsite akis, taip pat puikiai tinka tiems, kurie reguliariai mankštinasi arba gyvena drėgno klimato vietovėje.

- Jis gali būti dėvimas vienas kasdienei veiklai ar biure, o ypatingoms progoms išvaizdą galima patobulinti įprastu makiažu. Tik po to būtinai švelniai nuvalykite makiažą ir netrinkite per stipriai!

 

Trūkumai

- Dauguma žmonių akių pieštuką naudoja tik vakarais ir ypatingomis progomis. Turėdami permanentinį akių pravedimą, negalite jo tiesiog nusiimti, kai nenorite jo dėvėti.

- Kai kurios moterys nesijaučia patogiai kiekvieną dieną dėvėdamos akių pravedimą. Jei nuspręsite turėti dramatiškesnį ilgalaikį stilių, tikėtina, kad jausitės įpareigotos visą laiką dėvėti makiažą ant likusios veido dalies, kad pravedimas per daug neišsiskirtų. Be to, sparnai yra pirmoji dalis, kuri išnyksta ir po kurio laiko gali atrodyti nepatraukliai.

- Be to, procedūra gali būti skausminga, nes vokų oda yra labai plona, o dėl nuskausminamųjų kremų naudojimo gali perštėti akis. Taigi, jei apskritai esate jautri skausmui, nesakykite, kad mes Jūsų neįspėjome!

 

Permanentinis antakių makiažas

Ilgalaikis makiažas antakiams yra neabejotinai populiariausias tipas. „Microblading“ gali suteikti jums madingus, tankius antakius – skamba puikiai! Bet ar yra kokių nors trūkumų?

 

Privalumai

- Pastarąjį dešimtmetį dauguma moterų kasdien pildo ir formuoja savo antakius įvairiomis kosmetinėmis priemonėmis. Permanentiniu būtu atlikus antakių makiažą sutaupysite tiek daug laiko ryte! Taip pat ilgainiui sutaupoma pinigų, nes poveikis išlieka iki 2 metų.

- „Microblading“ ne tik išryškina Jūsų natūralių antakių grožį, bet ir gali pakeisti lankų formą ir užpildyti bet kokius tarpelius. Jis taip pat gali būti naudojamas norint atkurti arkas nuo nulio klientams, kurie dėl tam tikrų sąlygų neturi natūralių plaukelių.

 

Trūkumai

- „Microblading“ efektai yra tokie natūralūs, kad nėra tikimybės, kad jie išeis iš mados, tačiau ombre antakiai ar pudriniai antakiai ilgainiui gali tapti nebemadingi.

- Kai kuriems žmonėms vėlesnė priežiūra gali sukelti nepatogumų, o apribojimai tuo nesibaigia. Permanentiniui makiažui gali turėti įtakos tam tikri produktai, todėl jei nuspręsite susitvarkyti antakius, būkite pasirengusi laikytis tam tikrų taisyklių, kad išvengtumėte ankstyvo, nepatrauklaus išblukimo.

 

Ilgalaikė lūpų spalva

Permanentinis lūpų makiažas gali būti atliekamas naudojant vientisą lūpų spalvą arba ryškesnę versiją, vadinamą lūpų paraudimu. Yra dar keletas nukrypimų, pavyzdžiui, ombre lūpos ir akvarelės lūpos. Šių procedūrų rezultatai išlieka iki 4 metų.

 

Privalumai

- Ilgalaikis lūpų makiažas yra labai patogus, nes visi žinome, kad įprastiniai lūpų dažai nusivalo pirmiausia. Lūpų permanentas yra atsparus kalbėjimui, valgymui, gėrimui, bučiavimui... Jo net negali sugadinti veido kaukės!

- Permanentinis lūpų makiažas – tai būdas išryškinti natūralų lūpų grožį, užmaskuoti galimus randus ar netobulumus, suvienodinti jų atspalvį ir netgi sukurti pilnesnių lūpų iliuziją. Jis taip pat gali turėti puikų senėjimą stabdantį poveikį.

- Subtilus, natūraliai atrodantis atspalvis tinka kiekvienai progai.

 

Trūkumai

„Microblading“ lūpoms yra turbūt pats nemaloniausias. Lūpų oda yra labai plona, todėl adata gali būti jaučiama labai intensyviai, nepaisant anestezijos, ir neretai po to atsiranda pūslių ir nedidelis patinimas.