Henna antakių dažymas - ką svarbu žinoti?

Kaip būtų puiku, jei pabudus ryte antakiai jau atrodytų tobulai.

Naudodami henna antakių dažus galite nudažyti antakius neskausmingu ir visiškai natūraliu būdu, kad jie kasdien atrodytų puikiai ir nereikėtų naudoti pieštukų ar pudros. Be to, tai tikrai puikus būdas išbandyti formą prieš pasiryžtant permanentinėms antakių tatuiruotėms.

Henna dažai tūkstančius metų naudojami kūno menui ir laikinoms tatuiruotėms. Taigi, ką, anot ekspertų, reikia žinoti apie henna antakių dažus?

 

Kas yra henna antakių dažai?

Henna antakių dažai - tai antakių dažymo būdas, naudojamas odai po antakių plaukeliais nudažyti. Taip siekiama mesti šešėlį arba sukurti gilumo ir pilnumo iliuziją, vizualiai užpildant bet kokius trūkumus.

Henna yra natūralus dažiklis, gaminamas iš augalo, vadinamo hina arba henos medžiu. Henna buvo naudojama nuo senovės Egipto laikų, kai ji buvo naudojama įvairiems tikslams, pavyzdžiui, plaukams, drabužiams, audiniams dažyti ir makiažui.

Antakių dažymas henna labai panašus į tradicinės Indijos kultūros henna dažymo būdus, tačiau atspalviai pritaikyti antakių atspalviams.

Ką apima henna antakių dažymo procesas?

Henna antakių dažymo procesas paprastai yra greitas ir paprastas. Jis turėtų užtrukti tik apie 30 minučių.

Paprastai vaško ir/ar pinceto metodu formuojama jūsų antakių linija pagal pageidaujamą formą, tada parenkamas tinkamas henna atspalvis.

Hennos milteliai (pvz.: Belamu Brow Henna antakių dažai 10 g) ir demineralizuotas vanduo (Belamu Brow Henna mineralinis vanduo dažų maišymui 50 ml) sumaišomi, kad susidarytų pasta, kuri užtepama ant antakių formos ir paliekama 10-15 minučių įsigerti į odą.

Mažesnio intensyvumo henna tepama antakių pradžioje, o stipriau - antakių lanke ir gale, kad būtų pasiektas ombrė efektas (spalvos intensyvumo perėjimas nuo šviesiausio iki tamsiausio).

Kuo antakių dažymas su henna skiriasi nuo kitų laikinų dažymo būdų?

Henna yra saugi ir natūrali alternatyva cheminiams dažams. Ji yra veganiška, joje nėra peroksido aktyvatorių, todėl tinka visiems, turintiems jautrią odą.

Pastebėta, kad nemažai klientų renkasi henna antakių dažymą vietoje tradicinio (cheminių dažų), nes henna yra natūralus produktas ir paprastai duoda ilgesnio laikotarpio rezultatą.

Šis būdas naudingas tiems, kurie nori paryškinti antakius, bet, galbūt, dar nėra pasiruošęs kosmetinėms tatuiruotėms ar antakių mikrobladingui.

Kiek laiko išlieka henna dažai ir kaip juos prižiūrėti?

Henna antakių dažų rezultatai paprastai išlieka 2-4 savaites, tačiau tai priklauso nuo jūsų odos tipo. Jei jūsų veido oda sausesnė, henna antakiai išsilaikys šiek tiek ilgiau nei turintiems riebesnę odą.

Kad dažai išliktų kuo ilgiau - svarbu nepersistengti prausiant veidą. Taip pat galite įsigyti kondicionierių ir aliejų, kurie padės jiems išsilaikyti ilgiau.

Įtakos turi ir odos problemos. Esant psoriazei, dermatitui ar egzemai - dažai išsilaikys trumpiau.

Kuo daugiau antakių plaukelių, tuo geriau - žmonės, kurių antakiuose yra mažai plaukelių, nepamatys tokių ilgalaikių rezultatų.

Henna dažai yra pusiau ilgalaikiai, bet oda - nėra. Mes prakaituojame, oda atsinaujina. Tai irgi daro įtaką dažų išsilaikymo ilgalaikiškumui.