Depiliacija vašku ir cukrumi: ką rinktis?

Šylant orams pats laikas pasiruošti vasarai ir pasirūpinti tinkamomis plaukų šalinimo priemonėmis. Galbūt ieškote patarimo, kad pagaliau išpręstumėte dilemą: cukraus pasta ar vaškas – kuris yra geriausias?

Depiliacija cukraus pasta ir vašku yra du populiariausi plaukų šalinimo būdai. Oda išlieka šilkinė ir glotni keles savaites be jokių nemalonių pojūčių, kuriuos palieka įprastinis skustuvas. Tačiau šios dvi priemonės apima labai skirtingus plaukų šalinimo būdus, kai kurie iš jų gali būti tinkamesni konkretiems odos tipams ir kūno vietoms. Rinkdamiesi tarp cukraus pastos ar vaško, norėsite įsitikinti, kad pasirinkus Jūsų oda išliks lygi, be ilgalaikio dirginimo ar, dar blogiau, bėrimo.

Pradedant teoriniais pagrindais – kas yra cukraus pasta? – baigiant svarstymu, kuris metodas yra veiksmingiausias toje srityje, kurią norite depiliuoti, štai viskas, ką reikia žinoti prieš nusprendžiant depiliuoti vašku arba cukraus pasta.

 

Kas yra depiliacija cukraus pasta?

Cukraus pasta yra natūrali, hipoalerginė plaukų šalinimo priemonė. Pasta tepama tiesiai ant odos sušilusi iki kūno temperatūros, o tai sumažina nudegimų riziką. Skirtingai nuo daugelio vaško formulių, cukraus pasta yra pagaminta iš trijų ingredientų, kuriuos tikriausiai laikote savo virtuvėje – citrinos, vandens ir cukraus. Šie ingredientai taip pat yra puikūs odos šveitikliai, todėl oda po depiliacijos tampa švelni ir lygi. Visų tipų odos depiliacijai ypač tinka Skin System cukraus pasta depiliacijai Bio Sugar Medium.

Kitas skirtumas tarp cukraus pastos ir vaško yra tas, kad cukraus pasta tepama prieš plaukų augimą ir nuplėšiama augimo kryptimi. Priežastis, kodėl tai taip svarbu, yra ta, kad lenkiant plaukus ir traukiant juos prieš jų augimo kryptį plaukeliai dažniausiai lūžinėja, o būtent dėl to jie įauga. Panašiai kaip antakiai pincetu pešiojami tik plaukelių augimo kryptimi, nes kitu atveju labiau skaudėtų ir plaukas lūžtų.

 

Kas yra depiliacija vašku?

Nuo antakių plaukelių iki viso kūno braziliško depiliavimo, vaškas vis dar yra daugelio, norinčių laikinai pašalinti plaukus ir ištisas savaites išlikti glotniems, pasirinkimas. Bet ar visi vaškai yra vienodi? Tikrai ne, pavyzdžiui, yra kietas ir minkštas vaškas. Minkštam vaškui pašalinti reikia juostelės, o kietajam vaškui nereikia. Kietas vaškas labiau tinka jautresniai odai ir mažiau dirgina. Minkštas vaškas geriausiai tinka tokioms veido sritims kaip antakiai.

Nors rinkoje yra keletas skirtingų kietųjų ir minkštųjų vaškų variantų, daugelis salonų dabar naudoja daugiafunkcį vašką, kurį galima naudoti visur. Šis vaškas yra patentuotas bičių vaško ir kitų iš Europos gaunamų ingredientų mišinys, kuris padeda užtikrinti, kad vaškavimas būtų kuo patogiausias. Kaip ir depiliuojant cukraus pasta, plaukai vašku pašalinami nuo šaknų ir laikui bėgant atauga plonesni ir retesni.

Tik pradedate? Ro.ial depiliacijos priemonių rinkinyje rasite viską, ko reikia depiliacijai vašku atlikti.

 

Ką rinktis: cukraus pastą ar vašką?

Odos tipas

Jei turite labai jautrią odą, kuri parausta nuo menkiausio prisilietimo, cukraus pasta tikriausiai yra geriausias pasirinkimas. Cukrus yra ne tik švelnesnis ir natūralesnis plaukų šalinimo būdas, paprastai depiliuojant su juo atsiranda mažiau paraudimo ir sudirginimo, todėl jis puikiai tinka žmonėms, kurie turi jautrią odą arba tam tikrų alergijų.

Kadangi depiliacija cukraus pasta yra švelnesnė (pati pasta prilimpa tik prie negyvų odos ląstelių, o ne visos odos), ji puikiai tinka plaukams šalinti iš sunkiai pasiekiamų vietų, kur gali tekti depiliuoti keletą kartų. Daugkartinis tos pačios vietos depiliavimas cukraus pasta gali sudrėkinti odą, tad ji atrodys sveikesnė, skirtingai nei depiliacija vašku, kurią galima atlikti ne daugiau kaip tris kartus toje pačioje srityje, nes yra pašalinami kai kurie viršutiniai odos sluoksniai.

 

Efektyvumas

Kadangi plaukai pašalinami nuo šaknų, nuosekliai depiliuojant vašku kas tris ar keturias savaites, plaukai ilgainiui ataugs švelnesni ir plonesni.

Kaip ir vaškas, cukraus pasta pašalina plaukus nuo šaknų ir pažeidžia folikulo sienelę, o tai lėtina plaukų augimą. Tačiau tiems, kurie turi storesnius plaukus, kurie buvo pakartotinai skusti, cukraus pasta gali būti ne pats veiksmingiausias būdas pašalinti šiuos trumpučius plaukelius. Kuo storesni ir trumpesni plaukai, tuo sunkiau juos išrauti, taigi, jei plaukai buvo skutami ilgus metus ir yra itin stori, gali būti, kad jų nepavyks ištraukti, kol jie dar šiek tiek ataugs. Jei Jūsų oda nėra ypač jautri, o po neseniai atlikto skutimosi norite atsisakyti skustuvo, vaškas Jums gali tikti labiau.

 

Procesas

Pašalinus riebalų perteklių, prieš pradedant plaukelių šalinimą, oda gali būti patepta depiliacine pudra. Jei norite naudoti cukraus pastą, kitas žingsnis yra pašildyti ją tarp rankų, tada lėtai tepti tiesiai ant odos, prieš plaukų augimo kryptį. Po užtepimo plaukeliai pašalinami staigiu trūktelėjimu. Atlikus procedūrą, galima užtepti raminamąjį gelį, kuris sumažins dirginimą.

Vaško naudojimo procesas skiriasi po odos pirminio nuvalymo. Tada užtepamas prieš depiliacinis gelis, apsaugantis odos barjerą. Geliui susigėrus, vaškas tepamas plaukų augimo kryptimi. Priemonės po procedūros panašios – galite užtepti podepiliacinį aliejų arba pasirinkti plaukų augimą lėtinantį losjoną, kad oda išliktų glotni šiek tiek ilgiau.

 

Skausmas

Galite tikėtis tam tikro diskomforto, nes Jūsų plaukai vis tiek yra raunami. Dar vienas veiksnys, į kurį turėtų atsižvelgti moterys, šalindamos plaukus: jei artėja mėnesinis ciklas, tuomet Jūsų hormonų lygis aukštesnis ir gali skaudėti šiek tiek daugiau. Geriausias mėnesio laikas naudoti cukraus pastai yra praėjus penkioms dienoms po to, kai pasibaigia mėnesinės ir hormonų lygis yra mažesnis.

Nesvarbu, ar pasirinksite cukraus pastą, ar vašką, prieš tai galite imtis tam tikrų veiksmų, kad sumažintumėte skausmą. Kiekviena patirtis bus skirtinga, tačiau gali būti nepatogu, jei tai pirmas kartas, todėl rekomenduojama nušveisti odą iš vakaro ir esant dideliam jautrumui, išgerti nuskausminamųjų.

 

Kiti šalutiniai poveikiai

Kaip ir atliekant bet kokią kitą šalinimo procedūrą, po jos bus šiek tiek dirginimo. Gali atsirasti nedidelis laikinas paraudimas, kuris išnyks per kelias valandas, tačiau neturėtų būti didelio dirginimo, nes cukraus pasta yra visiškai natūrali ir ypač tinka jautriai odai. Nuo saulės vengimo iki laisvesnių drabužių dėvėjimo pirmosiomis dienomis – priežiūra yra labai svarbi norint užtikrinti, kad galėtumėte mėgautis lygia oda be streso.