Depiliacija sau: kaip atlikti ir ką žinoti?

Plaukelius išraunant, pašalinamas ir jo svogūnėlis, kuris ataugęs nebebūna toks storas. Plaukelį nuskutant, nupjaunamas tik jo viršus, o svogūnėlis lieka sveikas, tad vėl atauga kietas ir storas plaukelis, o atauginėdamas braižosi ir verčia jaustis nemaloniai.

Galite griebtis skustuvo, vos tik vėl pasirodo plaukeliai, bet jei norite, kad rezultatas išliktų savaitėmis, geriausias pasirinkimas yra vaškavimas. Jei esate „pasidaryk pats“ tipo ir mėgstate taupyti pinigus ir minutes, galite atsisakyti apsilankymo salone, kad pašalintumėte plaukus namuose. Tačiau reikia imtis saugos priemonių, kad būtų išvengta sužalojimų ar infekcijų.

 

Kaip paruošti odą vaškavimui?

Depiliuojant vašku kūno plaukai ištraukiami su šaknimis, todėl į atsivėrusius plaukų folikulus gali papulti mikrobai.

Daugeliu atvejų vaškavimas taip pat pašalina viršutinį sausų, negyvų odos ląstelių sluoksnį. Dėl to jūsų oda tampa lygesnė, bet ir labiau pažeidžiama bei lengvai sudirginama. O pašildytas karštas vaškas gali nudeginti. 

Štai kodėl tinkamas odos paruošimas ir priežiūra kartu su gera vaškavimo praktika atlieka esminį vaidmenį siekiant išvengti problemų, kurios gali pažeisti lygią odą. Jei atliksite šiuos veiksmus, galėsite saugiai pašalinti plaukus ir mėgautis rezultatais kelias savaites.

 

1. Jei reikia, pirmiausia nukirpkite plaukus

Nors jūsų plaukeliai turi būti bent pusės centimetro ilgio, kad juos būtų galima vaškuoti, tačiau dėl per ilgų plaukų vaškavimas gali būti sudėtingesnis ir skausmingesnis.

Rekomenduojama kirpti plaukus iki 2 cm. Nukirpkite plaukus naudodami švarų asmeninį plaukų priežiūros įrankį, pvz., elektrinę mašinėlę arba žirkles.

 

2. Nušveiskite odą

Dieną ar dvi prieš vaškavimą švelniai nušveiskite švelniu šveitikliu ar šepetėliu, kad pašalintumėte negyvas odos ląsteles, supančias plaukų folikulus. Tam galite naudoti SNB gaivinantį kūno šveitiklį Monoi de Tahitis.

Šveitimas padeda atlaisvinti esamus įaugusius plaukelius ir pagerina vaškavimo rezultatus. Tiesiog būkite švelnus – jei šveisite per stipriai, galite sudirginti odą, kuri nėra ideali depiliacijai vašku.

 

3. Nuvalykite

Visada pradėkite vaškavimo seansą su šviežiai nuprausta oda. Nuplaukite švelniu muilu, kad pašalintumėte mikrobus, prakaitą, aliejų, makiažą, nešvarumus ar kitus likučius.

Nešvarumai padidina galimybę susidaryti užkrėstiems iškilimams, o riebi oda ir plaukai gali užkirsti kelią vaškui prilipti.

 

4. Nusausinkite

Vaškas taip pat neprilips prie šlapių plaukų. Taigi, kruopščiai nušluostykite vietą švariu rankšluosčiu.

Užpilkite šiek tiek prieš depiliacinės pudros. Puikus pasirinkimas - Skin System prieš depiliacinė pudra Bio Sugar Velvety.

Pudra paruošia ir suminkština odą, panaikina prakaito ir riebalų likučius, pagerina vaško sukibimą. Tai taip pat padeda apsaugoti odą vaško traukimo metu.

 

Depiliacijos atlikimo eiga:

Vaško paruošimas

Įstatykite vaško kasetę (pvz.: Ro.ial vaškas kasetėje BIO CAMOMILE 100 ml) į vaško kasetės šildytuvą (SET EXECUTIVE 25W). Įjunkite vaško kasetės šildytuvą. Deganti raudona lemputė nurodo, kad prietaisas šyla. Šildykite vaško kasetę apie 25-30 min., tuomet pradėkite plaukų šalinimo procedūrą.

Patikrinkite vaško temperatūrą. Uždėdami lašelį ant išorinio riešo, galite įvertinti, ar pašildytas vaškas nėra per karštas, kad galėtumėte tęsti. Jis turėtų būti karštas, bet toleruojamas.

 

Tepimas ant odos

Vašką tepkite plaukų augimo kryptimi. Nesvarbu, ar naudojate vašką su juostelėmis, ar vašką be juostelių, visada išlyginkite vašką ant odos pagal plaukelius. Taikykite juostelę ta pačia kryptimi. Venkite du kartus panardinti aplikatorių į vaško talpyklą, nes taip į vašką gali patekti bakterijų.

 

Traukimas

Traukite priešinga kryptimi. Vykdykite konkrečias Jūsų pasirinktui vaškui taikomas instrukcijas. Kai kuriems vaškams reikia laiko sukietėti, o kitus galima traukti beveik iš karto. Kai būsite pasiruošę traukti, viena ranka laikykite odą įtemptą, šiek tiek traukdami ją plaukų augimo kryptimi. Tada kita ranka vienu greitu judesiu nuimkite juostelę arba vašką priešinga kryptimi. Vaško nuplėšimui nuo odos naudokite popierėlius - PANW juostelės depiliacijai.

 

Patarimai mažiau skausmingam vaškavimui

Palengvinkite nemalonius traukimo pojūčius. Norėdami sumažinti skausmą, giliai įkvėpkite ir greitai traukdami iškvėpkite. Tada uždėkite ranką ant ką tik vaškuotos odos, kad ją nuramintumėte. Jei esate jautrus vaškavimo skausmui, prieš procedūrą nuvalykite odą su Skin System prieš depiliaciniu geliu Bio Sugar Aloevera Calendula. Švelniai įmasažuokite gelį į odą – taip vaškas prikibs tik prie šalinamų plaukelių, bet ne prie odos.

 

Pasirūpinkite šviežiai nuvaškuota oda

Pašalinkite vaško likučius

Likučių pašalinimui ir odos nuraminimui po plaukų šalinimo procedūros naudokite tam skirtą podepiliacinį aliejų, pvz., Ro.ial podepiliacinis aliejus CAMOMILE FRAGRANCE.

Pincetu nuimkite likusius vaško gabalėlius ir ištraukite visus nepašalintus plaukelius, kurių nepastebėjote.

 

Naudokite odos priežiūros priemones

Rekomenduojama toliau naudoti priemones, kurios ramina odą, ypatingai su arbatmedžio aliejumi, padedančiu išvengti iškilimų. Galite reguliariai tepti, kad sumažintumėte sudirginimą dėl prakaito ar drabužių trinties.

Siūlome išbandyti Xanitalia losjoną lėtinantį plaukų augimą. Priemonėje esantys papajos ir ananasų ekstraktai užtikrina lėtesnį plaukelių augimą.

 

Nušveiskite po 24 valandų

Nors geriausia palaukti dieną prieš šveitimą, nuolatinis šveitimas tarp vaškavimo gali padėti išvengti įaugusių plaukelių ir išlaikyti odą lygią. Ro.ial SENSEI kūno šveitiklis ne tik panaikins negyvas ląsteles nuo odos, bet ir suminkštins ją, suteiks odai švytėjimo.

 

Vaškavimas namuose paprastai yra saugus, jei laikotės higienos ir mūsų pateiktų patarimų. Be to, mūsų parduotuvėje rasite daugybę depiliacijos produktų, kurie padės tai padaryti lengvai.

Jei esate vaškavimo naujokas, gali būti naudinga apsilankyti depiliacijos kursuose, kad žinotumėte, kaip tai atlikti be priekaištų.

Pirmajam „pasidaryk pats“ vaškavimui rinkitės kūno dalį, kurią galite pasiekti abiem rankomis ir lengvai matyti. Pirmiausia pradėkite nuo mažo ploto ir pažiūrėkite, kaip viskas vyksta, prieš pereidami prie didesnės dalies ar sunkiau pasiekiamos vietos.