10 būdų, kaip stilizuoti plaukus su lankeliu

Nesvarbu, ar turite ilgus, tiesius plaukus, banguotus, trumpus plaukus, ar tiesiog norite praleisti mažiau laiko formuodami savo kasas, plaukų lankelis yra puikus būdas bet kokiai šukuosenai suteikti charakterio. Paruošėme Jums 10 skirtingų šukuosenų nešiojimo būdų, kuriuos puikiai papildys klasikinis plaukų aksesuaras - lankelis.

 

10 būdų, kaip dėvėti plaukų lankelį

Lankelis suteikia papildomo stiliaus ir funkcionalumo bet kokiai aprangai, nesvarbu, ar kuriate savo mėgstamą įvaizdį, ar bandote sutaupyti laiko, kai skubate. Štai keletas šukuosenų, kurias galima dėvėti su šiuo universaliu aksesuaru.

 

1. Kasa

Jei turite ilgus plaukus, užmaukite lankelį prieš laisvai supintą kasą, kad sukurtumėte laisvą ir klasikinį įvaizdį. Ištraukite kelias sruogeles aplink plaukų liniją, kad įrėmintumėte veidą, arba už ausų užsidėkite storą paminkštintą lankelį, kad atskirtumėte kirpčiukus nuo palaidos kasytės. Taip pat galite susikurti „pasidaryk pats“ supintą lankelį iš savo plaukų, prancūziškai supindama sruogas per galvą, maždaug 3 cm nuo plaukų linijos. Dėvėkite šią išvaizdą kaip bohemišką, neįmantrią vestuvių šukuoseną arba priešpiečiams su draugais.

 

2. Palaidi plaukai

Lengva nešioti bet kokio stiliaus lankelį – nuo surištos galvajuostės iki didelių paminkštintų lankelių ir lankelių su bantukais – įvairaus ilgio garbanotais, tiesiais ar banguotais plaukais, kurie tiesiog palikti palaidi ir laisvai sušukuoti. Eksperimentuokite su įvairiomis padėtimis ant galvos: perbraukite lankelį per plaukų liniją, kad sušvelnintumėte veido įrėminimą sruogomis, arba dėvėkite lankelį už tiesių, lygių kirpčiukų. Sutvarkykite plaukus vidurinėje dalyje ir už ausų uždėkite lankelį, kad ant veido nekristų plaukai. Subanguokite arba sugarbanokite plaukus, kad suteiktumėte tekstūros.

 

3. Pusiau surišti, pusiau palaidi

Pusiau aukštyn, pusiau žemyn sušukuotų plaukų šukuoseną su lankeliu galima dėvėti, nesvarbu, ar turite trumpus, tiesius, ar banguotus ilgus plaukus. Norėdama tai padaryti, padalykite plaukus horizontaliai pakaušyje, o viršutinę dalį suriškite į uodegą arba kuodelį. Užbaikite šį įvaizdį su šilkiniu plaukų lankeliu (siekiant klasikinio žavesio) arba gėlių karūna (kad atrodytumėte bohemiškai).

 

4. Aukšta uodega

Lankelio dėvėjimas kartu su aukštai sušukuota arklio uodega yra puikus būdas sugaudyti palaidus trumpus plaukelius arba paryškinti veidą įrėminančias sruogas. Norėdami sukurti aukštą, didelės apimties arklio uodegą, pašiauškite plaukus ties viršugalviu, purškite sausu šampūnu prie šaknų, kad plaukai įgautų tekstūros ir apimties. Tada suimkite plaukus į uodegą aukščiau pakaušio. Uždėkite lankelį maždaug aštuonis centimetrus už plaukų linijos, kad tarp lankelio ir uodegos liktų šiek tiek apimties. Derinkite šį vaizdą su galvos apdangalu, kad sukurtumėte boho-prašmatnų stilių, arba išbandykite ploną, puoštą galvos lankelį ir derančią šilkinę plaukų gumytę, kad atrodytumėte prabangiai.

 

5. Žemas kuodukas

Laisvas šinjonas arba žemas kuodelis yra pakankamai universalus, kad būtų galima dėvėti su bet kokiu plaukų lankeliu. Plaukus padalinkite per vidurį, už ausų užmaukite lankelį, tada susukite plaukus į laisvą mazgą pakaušio dalyje. Derinkite šią paprastą šukuoseną su raštuota plačia galvos juosta, kad atrodytumėte mielai, kasdieniškai, arba išbandykite kristalais puoštą tiaros stiliaus lankelį, kad sukurtumėte oficialų stilių.

 

6. Žema uodega

Jei Jūsų plaukai per trumpi, kad juos būtų galima surišti į žemą kuoduką arba aukštą uodegą, dėvėkite lankelį su žema uodegėle. Tiek vidurinė, tiek ir šoninės dalys gali tikti su šiuo stiliumi. Jei turite ilgus plaukus, suriškite juos arčiau vienos ausies, kad gautumėte šoninę uodegą, kuri nusileistų per petį. Pabrėžkite šį įvaizdį lankeliu, skara ar elastine galvos juostele.

 

7. Netvarkingas kuodukas

Plaukų lankelis visada yra puikus akcentas netvarkingai sušukuotam kuodeliui, nesvarbu, ar turite tankius garbanotus plaukus, ar itin tiesius. Tiesiog laisvai susukite plaukus virš galvos, palikdama pavienius plaukelius kristi prieš veidą. Užmaukite galvos juostą už šių plaukelių ir priešais netvarkingą kuoduką. Pritvirtinkite kuodelį prie viršugalvio smeigtukais, jei jis atrodo per laisvas.

 

8. Retro stilius

Jei norite retro stiliaus, galinčio priminti džiazo amžiaus arba hipių stilių, užsidėkite ploną lankelį per kaktą, o plaukus palikite laisvus vidurinėje galvos dalyje. Norėdama pasiekti šį stilių, perskirkite plaukus per vidurį, tada dėvėkite laisvo audinio, raštuotą arba virvelinę galvos juostą horizontaliai aplink galvą, kad ji kristų į kaktos vidurį. Pagarbanokite arba supinkite kai kurias priekines plaukų dalis, kad įvaizdžiui būtų suteikta apimties ir tekstūros.

 

9. Trumpi plaukai

Jei Jūsų plaukai trumpi (pavyzdžiui, pixie kirpimo), galite juos nešioti sušukuotus atgal su lankeliu, kad atrodytų subtiliai. Tiesiog sušukuokite plaukus atgal ir uždėkite pasirinktą lankelį braukdami nuo plaukų linijos iki norimos padėties. Arba sušukuokite veidą įrėminančias plaukų sruogas link priekinės veido dalies, kad susidėliotumėte kirpčiukus, ir užmaukite lankelį. Naudokite mažas šukas arba švarų blakstienų šepetėlį, kad išlygintumėte bet kokius pavienių plaukelių išsisklaidymus. Prie šios išvaizdos tiks bet kokios rūšies galvos juostelė – nuo bandanos iki subtilaus perlinio lankelio.

 

10. „Updo“ stilius

Priderinkite įmantrią „updo“ pintą arba garbanotą šukuoseną su minkštu juodu šilkiniu lankeliu, kad atrodytumėte klasiškai. Jei turite kirpčiukus, palikite juos laisvas priešais lankelį. Ploni, puošnūs arba grandinėlės tipo lankeliai taip pat elegantiškai papildys Jūsų šukuoseną. Dėvėkite šią išvaizdą per iškilmingą vakarienę arba kaip nuotakos įvaizdžio dalį.